Reteta de Uscatele – cunoscute si sub numele de scovergi sau minciunele, sunt prajituri traditionale romanesti, crocante si delicioase, perfecte pentru a fi servite alaturi de o cana de ceai sau cafea. Aceste prajituri sunt usor de preparat si aduc o nota de nostalgie, amintind de bucataria bunicilor. Realizate dintr-un aluat simplu, prajite pana devin […]
Mancarica de ardei cu oua
PrinteazaMancarica de ardei cu oua din: ardei, oua, ceapa, patrunjel, ulei de masline, rosii, piper, sare.
Ingrediente:
- 1 kg ardei graşi
- 6 ouă
- 150 g ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 50 ml ulei de măsline
- 300 g roşii
- piper
- sare
Mod de preparare:
Mancarica de ardei cu oua: curăţă ceapa, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul bine încins, fără să se rumenească.
Apoi se pun deasupra ardeii graşi, curăţaţi şi tăiaţi fideluţă.
înăbuşă 20 de minute, după care se adaugă feliile de roşii curăţate de pieliţe şi de sâmburi.
condimentează, iar la sfârşit se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi ouăle bătute.
amestecă şi se lasă câteva minute la cuptor.
serveşte caldă.
Pofta buna!
Smoothie de Morcov și Ghimbir – o băutură delicioasă și nutritivă, perfectă pentru a începe ziua cu energie sau ca gustare între mese. Combinând dulceața naturală a morcovilor cu aroma picantă a ghimbirului, acest smoothie este plin de vitamine și antioxidanți esențiali pentru o sănătate optimă. Ingrediente: Morcovi – 3 bucăți mari: Morcovii sunt baza […]
Foarte buna mancarica de ardei cu oua