Mancarica cu cartofi prajiţi

Printeaza

Mancarica cu cartofi prajiţi

Ingrediente:

  • 3 dovlecei mici şi tari
  • un căţel de usturoi
  • o ceapă mare
  • 500 g roşii întregi sau în con­servă
  • o linguriţă de sare
  • o lin­guriţă de zahăr
  • 4 cartofi Monalisa de mărime medie
  • 3 linguri de ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Mancarica cu cartofi prajiţi: Taie cartofii în cubuleţe şi prăjeşte-i în ulei. Scoate-i şi pune-i pe o hîrtie absorbantă.

Taie usturoiul şi căleşte-l în acelaşi ulei. Inainte de a se încălzi foarte tare, adaugă sucul roşiilor din conservă. Pune şi zahărul şi amestecă des.

Taie dovleceii în cubuleţe, fără a-i descoji, şi, împre­ună cu ceapa tocată, pune-i la călit. După un minut, adaugă roşiile din conservă, tocate.

Sărează şi, după ce trec 10 minute, pune cartofii prăjiţi şi sosul de roşii cu usturoi. Serveşte această mîncare călduţă, cu ouă şi pîine prăjite.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.