Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă mare 1 căţel de usturoi 350 g roşii 30 ml ulei de măsline sare piper pătrunjel tocat pentru ornat Mod de preparare: Cartofii se curăţă bine cu o periuţă. Ceapa se cojeşte şi […]
Mâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă
PrinteazaMâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă din: ceapa, usturoi, cartofi rosii, cartofi dulci, ulei, bulion, supa, boia iute, sare, smantana si patrunjel.
- 300 g ceapa
- 2 catei de usturoi
- 800 g cartofi rosii
- 200 g cartofi dulci
- 2 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- 500 ml supa
- boia iute
- sare
- 2 linguri smantana
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se spală cartofii roşii şi cartofii dulci şi se decojesc; se taie bucăţi potrivite.
Se încinge uleiul într-o cra- tiţă mare şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă cartofii şi bulionul şi se lasă să se rumenească puţin.
Se stinge cu supă şi se acoperă cu un capac.
Se lasă să fiarbă înăbuşit cca 20-25 min., până ce se înmoaie cartofii. Se condimentează cu sare şi boia iute.
Mâncarea se serveşte cu smântână, pătrunjel şi boia dulce.
Mâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă
Pofta buna!
poate iti place si:
Cartofi la tigaie cu ceapa si usturoi
Supa cu ceapa si cartofi
Supa cu ceapa si cartofi din: unt, ceapa, cartofi, sare, piper, cimbru, dafin, smantana. Ingrediente: 1 linguriţa cu unt 3 fire de ceapă verde tăiată în rondele mici 1 ceapă mijlocie, tăiată felii 5 cartofi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele sare si piper, după gust cimbru uscat maghiran uscat 1 frunză de dafin 5 căni […]
Pofta buna!
Asta-i vegetariana ?
Da, mancare de cartofi cu ceapa e vegetariana