Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster
PrinteazaMancarica chinezeasca cu vita si sos oyster din: mălai, amestec chinezesc „5 mirodenii”, ulei de susan, vin de orez sau sherry sec, zahăr, muşchi de vită, ulei, ghimbir, ceapa verde, mazare, ciuperci oyster, supă de vită, sos oyster.
Ingrediente:
- 2 linguriţe cu mălai
- 1/2 linguriţă cu amestec chinezesc „5 mirodenii”
- 10 ml ulei de susan
- 10 ml vin de orez sau sherry sec
- 1 linguriţă cu zahăr
- 300 g muşchi de vită, tăiat în felii subţiri
- ulei pentru prăjit
- 3 cm rădăcină de ghimbir, curăţată şi tăiată în felii subţiri
- 2 cepe verzi, feliate
- 75 g mazăre
- 100 g ciuperci oyster
- 45 ml supă de vită
- 2 linguri cu sos oyster
Mod de preparare:
Amestecă mălaiul, pudra de cinci mirodenii, uleiul de susan, sherry şi jumătate din cantitatea de zahăr, într-un castron.
Adaugă carnea de vită, având grijă să o acoperi bine cu sos. Acoperă castronul şi lasă carnea peste noapte la marinat, la rece.
Toarnă ulei într-o tigaie wok, până ajunge la o adâncime de 2-3 cm, încălzeşte-l bine şi prăjeşte carnea un minut. Scoate-o pe un prosop de hârtie să se scurgă.
Cu grijă, scoate o parte din ulei din tigaie, astfel încât să rămână 2 linguri. Când este bine încins, prăjeşte ghimbirul şi ceapa verde.
Adaugă mazărea şi ciupercile şi mai prăjeşte un minut. Toarnă supa şi zahărul rămas şi fierbe 1 minut, apoi adaugă carnea şi sosul oyster. Amestecă pentru a le combina. Serveşte cu paste.
Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster
Pofta buna!