Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster

Printeaza

Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster din: mălai, amestec chinezesc „5 mirodenii”, ulei de susan, vin de orez sau sherry sec, zahăr, muşchi de vită, ulei, ghimbir, ceapa verde, mazare, ciuperci oyster, supă de vită, sos oyster.

Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster

Ingrediente:

  • 2 linguriţe cu mălai
  • 1/2 linguriţă cu amestec chinezesc „5 mirodenii”
  • 10 ml ulei de susan
  • 10 ml vin de orez sau sherry sec
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 300 g muşchi de vită, tăiat în felii subţiri
  • ulei pentru prăjit
  • 3 cm rădăcină de ghimbir, curăţată şi tăiată în felii subţiri
  • 2 cepe verzi, feliate
  • 75 g mazăre
  • 100 g ciuperci oyster
  • 45 ml supă de vită
  • 2 linguri cu sos oyster

Mod de preparare:

Amestecă mălaiul, pudra de cinci mirodenii, uleiul de susan, sherry şi jumătate din cantitatea de zahăr, într-un castron.

Adaugă carnea de vită, având grijă să o acoperi bine cu sos. Acoperă castronul şi lasă carnea peste noapte la marinat, la rece.

Toarnă ulei într-o tigaie wok, până ajunge la o adâncime de 2-3 cm, încălzeşte-l bine şi prăjeşte carnea un minut. Scoate-o pe un prosop de hârtie să se scurgă.

Cu grijă, scoate o parte din ulei din tigaie, astfel încât să rămână 2 linguri. Când este bine încins, prăjeşte ghimbirul şi ceapa verde.

Adaugă mazărea şi ciupercile şi mai prăjeşte un minut. Toarnă supa şi zahărul rămas şi fierbe 1 minut, apoi adaugă carnea şi sosul oyster. Amestecă pentru a le combina. Serveşte cu paste.

Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster

Mancarica chinezeasca cu vita si sos oyster

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.