Mancarica de conopida
PrinteazaMancarica de conopidadin: conopida, ceapa rosie, ardei capia, gogosar, ardei verde, rosii, sare, patrunjel, piper, usturoi si ulei de masline.
- o conopida mare
- 2 cepe rosii
- 2 ardei capia
- un gogosar
- un ardei verde
- 4 rosii
- sare
- patrunjel
- piper negru macinat
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală conopida. Se pune separat să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se dă deoparte şi se scurge în sită. Se curăţă ardeii, gogoşarul şi ceapa. Se spală şi se taie mărunt.
Mai întâi se căleşte ceapa în uleiul de măsline încins şi se adaugă ardeii şi gogoşarul. Se călesc în sucul propriu şi se adaugă conopida. Dacă este nevoie, se mai toarnă apă călduţă din când în când si se condimentează cu sare si piper, după gust.
Separat, se spală roşiile, se pasează si se adaugă peste mâncarea de conopidă. Se pune si usturoiul măcinat şi pătrunjelul, se mai fierbe câteva minute şi se serveşte ornată cu pătrunjel.
Mancarica de conopida
Pofta buna!