Mancarica de conopida

Printeaza

Mancarica de conopidadin: conopida, ceapa rosie, ardei capia, gogosar, ardei verde, rosii, sare, patrunjel, piper, usturoi si ulei de masline.

Ingrediente:

  • o conopida mare
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei capia
  • un gogosar
  • un ardei verde
  • 4 rosii
  • sare
  • patrunjel
  • piper negru macinat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 lingurite ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală conopida. Se pune separat să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se dă deoparte şi se scurge în sită. Se curăţă ardeii, gogoşarul şi ceapa. Se spală şi se taie mărunt.

Mai întâi se căleşte ceapa în uleiul de măsline încins şi se adaugă ardeii şi gogoşarul. Se călesc în sucul propriu şi se adaugă conopida. Dacă este nevoie, se mai toarnă apă călduţă din când în când si se condimentează cu sare si piper, după gust.

Separat, se spală roşiile, se pasează si se adaugă peste mâncarea de conopidă. Se pune si usturoiul măcinat şi pătrunjelul, se mai fierbe câteva minute şi se serveşte ornată cu pătrunjel.

Mancarica de conopida

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.