Mancarica cu carne de rata si castraveti
PrinteazaMancarica cu carne de rata si castraveti din: rata, castraveti in saramura, suc de rosii, ceapa, ulei, piper, sare, patrunjel.
- 1 rata
- 8 castraveti in saramura
- 1 pahar suc de rosii
- 2-3 cepe
- 2-3 linguri ulei
- piper macinat
- sare
- 1 legatura patrunjel sau marar
Mod de preparare:
Cureţi raţa şi o porţionezi. O pui la fiert la foc mijlociu, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii. Tai castraveţii în rondele groase, iar ceapa o toci mărunt.
Incingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa până când devine transparentă, apoi adaugi bucăţile de carne şi castraveţii. Torni sucul de roşii diluat cu zeamă în care a fiert carnea.
Presari piper după gust şi jumătate din verdeaţa tocată şi introduci vasul în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru cel puţin 30 de minute.
Când carnea s-a frăgezit, iar sosul a scăzut, sărezi mâncarea şi presari verdeaţa.
Pofta buna!