Mancarica cu piept de curcan si de rata
PrinteazaMancarica cu piept de curcan si de rata din: piept de rata, piept de curcan, grand marinier, zahar, muguri de pin, salote, frunze de dafin, albus, cimbru, smantana, ulei de masline, sare, piper verde.
- 300 g piept de rata
- 350 g piept de curcan
- 1 pahar Grand Marnier
- 1 portocala
- 50 g muguri de pin
- 50 g zahar
- 2 salote
- 4 frunze de dafin
- 1 albus
- 1 legatura mica de cimbru
- 3 linguri de smantana de gatit
- ulei de masline
- sare
- piper verde
Mod de preparare:
Răzuiţi portocala şi stoarceţi sucul. Curăţaţi şalotele. Una trebuie tăiată felii subţiri, alta mărunt. Curăţaţi pieptul de raţă de piele şi tăiaţi-l felii, puneţi-l într-un castron cu sucul de portocală, 2 frunze de dafin, şalota în fâşii, cimbru, 5 boabe de piper zdrobite şi lăsaţi-l la marinat o noapte.
Topiţi zahărul cu 80 ml apă, puneţi coaja de portocală, daţi în clocot şi lăsaţi apoi 10 min deoparte şi apoi clocotiţi din nou 5 min. Lăsaţi să se răcească. Carnea de curcan trebuie dată prin mixer cu albuşul, smântână, sare şi piper.
Puneţi totul într-un castron şi adăugaţi şalota, lichiorul, mugurii de pin şi amestecaţi bine. Ungeţi forma (18 cm), dispuneţi straturi alternate de piept de raţă şi amestecul de carne de curcan, presăraţi cu cimbru fiecare strat.
Coaceţi la 170°C,timp de 25 min. Lăsaţi să se odihnească câteva minute înainte de a fi servit.
Mancarica cu piept de curcan si de rata
Pofta buna!
Tot curcanull ramane baza