Sepie la tigaie cu usturoi si ceapa din: sepie, ulei de masline, usturoi, ceapa, ardei gras, boia de ardei dulce, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie. Carnea de sepie este o sursă bună de proteine, vitamina B12 și cupru. Este, de asemenea, săracă în grăsimi și calorii. Carnea de sepie este moale și ușor de […]
Mancarica de curcan cu pere
PrinteazaMancarica de curcan cu pere din: cartofi, otet de cidru de mere, suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline, faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 cani de apa
- 2 cartofi dulci mari, decojiti și taiati bucați
- 1 cana de oțet de cidru de mere
- 1 cana de suc de mere
- 1/3 cana sirop de arțar
- 2 linguri de muștar Dijon
- 2 pere, decojite și taiate bucați
- 2 lingurite de ulei de măsline
- 1/2 ceasca faina
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingurita usturoi granulat
- 2 kg carne curcan
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Mancarica de curcan cu pere: Aduceti apa la fiert într-o cratița mare la foc mediu. Adauga cartofii dulci, gatiti pana cand se inmoaie, aproximativ 12-15 minute. Se scurg și se pun deoparte.
Intre timp, puneti la fiert oțetul de cidrul și sucul de mere la foc mediu. Fierbeti aproximativ 15-20 minute.
Adauga lingurita sirop de artar, muștarul și sarea, se amesteca continuu timp de 5 minute. Adauga bucatile de pere, se amesteca timp de doua minute și se reduce focul la mic.
Intr-un bol amestecati faina, 1 lingurita de cimbru, usturoiul granulat, sare și piper dupa gust.
incalzește uleiul de masline într-o tigaie mare la foc mediu. Dati curcanul prin amestecul de faina si condimente, adaugati apoi carnea de curcan in tigaie si prajiti cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Adauga cartofii dulci și amestecul de pere, se reduce focul la mediu, se pune capacul și se lasa la fiert 8-10 minute.
Se serveste cald, cu cartofi dulci si sos deasupra.
Pofta buna!
Sepie la tigaie cu usturoi si ceapa