Mancarica de ardei cu carnati afumati
PrinteazaMancarica de ardei cu carnati afumati
- 1 kg ardei verzi
- 750 g rosii coapte
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 4 carnati afumati
- 6 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de zahar
- 1/2 lingurita de cimbru
- 1/2 oregano
- 1 varfde cutit de nucsoara proaspat rasa
- sare
- piper
- 2 linguri de patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat, in fasii groase.
Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua ca sa li se scoata
semintele, apoi se taie in bucatele mici.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari.
Intr-o cratita incapatoare se pune untdelemnul sa se incinga pe flacara potrivita.
Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot si se pun pe o farfurie, la cald. In untdelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis.
Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul.
Se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile.
Se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet.
Se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 de minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se mai adauga putina apa sosul trebuie sa fie gros).
Cand mancarica e gata, se adauga patrunjelul tocat.
Pofta buna!
A iesit bine dar mie nu imi rupe sufletul