Mancarica de bame
PrinteazaMancarica de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare si piper.
- 1 kg bame
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 dovlecel
- 2 cepe
- otet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata bamele de codite, spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin otet. trece bamele printr-un jet de apa rece si lasa-le la scurs. Curata celelalte legume si spala-le. Pune la calit in ulei ceapa tocata marunt, adauga cartofii cubulete, dovlecelul felii si morcovul taiat marunt.
Taie si bamele felii si pune-le peste celalalte ingrediente. Acopera cu o cana cu apa. Lasa la foc mic 20-30 de minute, amestecand ca sa nu se lipeasca. Dupa ce a scazut apa, potriveste de gust cu sare si piper.
In apa in care oparesti bamele, pune, pe langa o cana de otet, o cana cu bors. Le poti opari direct in bors clocotit.
Mancarica de bame
Pofta buna!