Mancarica de bame

Printeaza

Mancarica de bame din: bame, cartofi, morcov, dovlecel, ceapa, otet, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Mancarica_de_bame

  • 1 kg bame
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • otet
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curata bamele de codite, spala-le in mai multe ape si opareste-le 5-6 minute in apa cu putin otet. trece bamele printr-un jet de apa rece si lasa-le la scurs. Curata celelalte legume si spala-le. Pune la calit in ulei ceapa tocata marunt, adauga cartofii cubulete, dovlecelul felii si morcovul taiat marunt.

Taie si bamele felii si pune-le peste celalalte ingrediente. Acopera cu o cana cu apa. Lasa la foc mic 20-30 de minute, amestecand ca sa nu se lipeasca. Dupa ce a scazut apa, potriveste de gust cu sare si piper.

In apa in care oparesti bamele, pune, pe langa o cana de otet, o cana cu bors. Le poti opari direct in bors clocotit.

Mancarica de bame

Mancarica_de_bame

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.