Mâncărică de ciuperci cu ficat

Printeaza

Mâncărică de ciuperci cu ficat din: ficat de vitel, ciuperci, vin, suc de rosii, ceapa, ulei, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 200 g ficat de vitel
  • 500 g ciuperci
  • 100 ml vin
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 100 ml ulei
  • marar
  • patrunjel
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei, apoi adaugi ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mai groase, vinul, sucul de roşii, sare, piper, frunze de mărar şl pătrunjel tăia­te mărunt şi zeama de lămâie. Le fierbi acoperite până se înmoaie bine şi scade apa.

Ficatul spălat îl tai în felii de 2 cm grosime şi 4-5 cm lungime, le presari cu puţin piper, le treci prin făină şl le prăjeşti pe ambele părţi. Ficatul prăjit îl aşezi pe platou, presari puţină sare şl serveşti imediat cu mâncarea de ciuperci caldă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.