Mâncărică de ciuperci cu ficat
PrinteazaMâncărică de ciuperci cu ficat din: ficat de vitel, ciuperci, vin, suc de rosii, ceapa, ulei, marar, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.
- 200 g ficat de vitel
- 500 g ciuperci
- 100 ml vin
- 200 ml suc de rosii
- 1 ceapa
- 100 ml ulei
- marar
- patrunjel
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei, apoi adaugi ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mai groase, vinul, sucul de roşii, sare, piper, frunze de mărar şl pătrunjel tăiate mărunt şi zeama de lămâie. Le fierbi acoperite până se înmoaie bine şi scade apa.
Ficatul spălat îl tai în felii de 2 cm grosime şi 4-5 cm lungime, le presari cu puţin piper, le treci prin făină şl le prăjeşti pe ambele părţi. Ficatul prăjit îl aşezi pe platou, presari puţină sare şl serveşti imediat cu mâncarea de ciuperci caldă.
Pofta buna!