Mancarica de ciuperci cu vin
PrinteazaMancarica de ciuperci cu vin din: ficat, faina, ciuperci, vin, suc de rosii, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
- 200 g ficat de viţel
- 1 lingură făină
- 500 g ciuperci
- 100 ml vin
- 200 ml suc de roşii
- 1 ceapă
- 100 ml ulei
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- 2 linguri zeamă de lămâie
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Toci mărunt ceapa, cureţi ciupercile şi le tai în felii.
Căleşti ceapa timp de 2 minute, în 50 ml ulei încins, apoi adaugi ciupercile, iar după alte 3-4 minute, stingi cu vinul şi culucul de roşii, presari sare şi piper după gust şi continui fierberea, în vasul acoperit, pentru 30 de minute, până se înmoaie bine.
Când au scăzut, torni sucul de lămâie, amesteci, presari verdeaţa fin tocată şi stingi focul.
Tai ficatul în felii groase de aproximativ 1 cm, le treci prin făină şi le prăjeşti în uleiul rămas, pe ambele părţi.
Pofta buna!