Mancarica de dovlecei cu carne
PrinteazaMancarica de dovlecei cu carne din: dovlecei, ceapa, carne tocata, marar, bulion, ulei, boabe de piper rosi, piper, sare.
- 1 kg dovlecei
- 2 cepe sau 10 fire ceapa verde
- 150 g carne tocata de pui sau vita
- 1/2 legtura marar
- 1 lingurita bulion
- 50 ml ulei
- cateva boabe de piper rosu
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Speli dovleceii şi le tai codiţele, dar nu îi cureţi de coajă. Ii tai în jumătate, pe lungime, după care îi tai în rondele groase de 1/2 cm sau în bastonaşe lungi de 5-6 cm şi subţiri. Cureţi ceapa şi o toci mărunt.
In uleiul încins, înăbuşi ceapa câteva minute, după care adaugi carnea, torni puţină apă şi continui să le înăbuşi împreună, amestecând uşor.
După 5 minute pui bulionul, condimente după gust, dovleceii şi apă fierbinte, cât să acopere ingredientele. Fierbi mâncarea la foc mic, scuturând periodic cratiţa, cu scurte mişcări orizontale. Evită să amesteci cu lingura fiindcă dovleceii se vor zdrobi.
La sfârşit, sărezi mâncarea după gust şi presari mărarul fin tocat.
Mancarica de dovlecei cu carne
Pofta buna!
Imi place mancarica de dovlecei cu carne