Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie
PrinteazaMancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie
- 500 g fasole alba uscata
- 1 ramurica de rozmarin
- sare
- 500 g rosii cojite (conserva)
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri de untdelemn
- 4 fire de salvie uscata
- piper negru
- o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati
Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic.
Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi mici. Se curata usturoiul si se taie felii. Se incinge untdelemnul intr-o cratita mare.
Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de salvie. Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile.
Se serveste impreuna cu bucatile de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii place, poate sa adauge deasupra putin otet.
Pofta buna!