Mancarica de fasole verde cu marar
PrinteazaMancarica de fasole verde cu marar din: fasole, unt, ceapa, oua, lapte, lamaie, sare, marar.
- 1 kg fasole verde
- 1 lingură cu unt
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 cană cu supă de carne sau zarzavat
- 2 ouă
- 1 pahar cu lapte nefiert
- 1/2 lămâie
- sare
- mărar tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de vârfuri şi de capete, spălaţi-o în apă călduţă, puneţi-o să fiarbă cu apă fierbinte cât s-o acopere pe jumătate pentru a-şi păstra sărurile minerale şi vitaminele.
Lăsaţi să fiarbă acoperit 30 minute, scoateţi fasolea şi puneţi-o într-o cratiţă emailata în care aţi călit ceapa verde şi verdeaţa în unt. Acoperiţi cu 1 cană cu supă şi fierbeţi in sos fasolea încă 10 minute.
In zeama rămasă bateţi spumă 2 ouă şi 1 pahar de lapte nefiert fierbeţi pe foc muc, amestecând cu lingura de lemn până când sosul se îngroaşa.
Turnaţi peste fasole, amestecaţi, scoateţi fasolea pe un platou adâncit, acoperiţi cu sosul de lapte şi ou, stropiţi cu zeamă de lămâie şi decoraţi cu verdeaţă tocata.
Serviţi cu pâine proaspata.
Pofta buna!