Mancarica de gogosari
PrinteazaMancarica de gogosari din: gogosari, ardei gras, ceapa, ulei, rosii, usturoi, suc de rosii, foi de dafin, sare, piper.
- 2 kg gogosari
- 1 kg ardei gras verde
- 1 kg ceapa
- 200 ml ulei
- 1 kg rosii
- 5-6 catei de usturoi
- 1 litru suc de rosii
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi tai-o cubuleţe. Procedează la fel cu gogoşarii şi ardeii. Decojeşte roşiile şi taie-le cubuleţe. Intr-o oală mare, pune la încins uleiul şi căleşte ceapa.
Când devine aurie, adaugă ardeiul şi gogoşarul. Amestecă încontinuu, adaugă roşiile tăiate cubuleţe, foile de dafin, usturoiul tăiat feliuţe şi sucul de roşii.
Dă focul mic şi lasă tocăniţa să fiarbă molcom. Amestecă din când în când. Atunci când este aproape gata, potriveşte gustul de sare şi piper. Dupa ce a scazut, pune-o in borcane spalate bine si incalzite un pic.
Astupa-le ermetic, apoi asaza-le intr-un vas cu apa sa fiarba la bain-marie, cam o jumatate de ora.
Mancarica de gogosari
Pofta buna!
Nu am facut niciodata mancarica de gogosari