Mancarica de gulii
PrinteazaMancarica de gulii din: gulie, morcovi, ardei, ceapa, orez, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 1 gulie mare crudă
- 2 morcovi
- 1 ardei gras verde
- 2 cepe
- 3 pumni mici de orez
- pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Intr-o tigaie mare, căleşti ceapa în puţin ulei, apoi adaugi morcovii şi ardeiul tăiat mărunt. Separat, fierbi gulia tăiată cubuleţe, cu puţină sare, iar când e fiartă, o pui peste ceapă, morcovi şi ardei, toate călite.
La urmă pui orezul şi 1 cană cu apă şi laşi să mai fiarbă totul circa 8 minute. Când e gata, pui sare, piper şi frunze de pătrunjel tocat mărunt.
Poţi servi mâncărica drept garnitură, alături de un şniţel din piept de pui sau de o friptură de porc înăbuşită.
Mancarica de gulii
Pofta buna!