Mancarica de linte cu chutney
PrinteazaMancarica de linte cu chutney din: ulei, ceapa, usturoi, morcovi, linte, chutney, chimion, coriandru, turmeric, dafin, smantana, lapte, oua, sare, piper.
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 cepe mari, tăiate mărunt
- 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 morcovi, raşi
- 4×400 g linte fiartă şi scursă bine
- 10 boabe de piper
- 125 g chutney de fructe
- 2-3 linguri cu garam maşala
- 1 linguri cu chimion măcinat
- 1 linguri cu coriandru măcinat
- 3 linguriţe cu pudră de curry
- 2 linguriţe cu turmeric
- 3 frunze de dafin
- sare şi piper negru măcinat
Pentru umplutura:
- 1/2 cană cu smântână
- 1/2 cană cu lapte
- 3 ouă, bătute
- un praf de sare şi piper negru
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
Prăjeşte ceapa la foc mic timp de 5 minute, sau până devine aurie. Adaugă restul ingredientelor, exceptând frunzele de dafin. Amestecă bine şi prăjeşte-le la foc mediu timp de 10 minute.
Transferă lintea într-un vas termorezistent. Netezeşte suprafaţa şi aranjează deasupra frunzele de dafin. Pentru umplutură, bate împreună toate ingredientele şi toarnă-le peste linte.
Coace timp de 45 de minute, până când s-a rumenit deasupra şi umplutura s-a întărit.
Serveşte preparatul cald, cu salată.
Pofta buna!