Mancarica de perisoare
PrinteazaMancarica de perisoare
- 750 g carne
- 175 g orez
- piper
- 3 ouă
- 10 toi de spanac
- 2 legături pătrunjel
- 2 legături mărar
- 3 peşti
- zeamă de carne pentru umplut mancarea şi pentru fiert orezul
- sare
Mod de preparare:
Facem o tocătură de perişoare fără miez de paine.
Fierbem orezul pe jumătate într-o ceaşcă de zeamă de carne sau de apă clocotită, punem puţină sare şi puţin piper. Cînd orezul a absorbit toată zeama, îl dăm la o parte şi îl lăsăm să se răcească. Apoi îl amestecăm cu tocătură de perişoare şi cu două, trei ouă bătute.
Spălăm bine spanacul, pătrunjelul şi mărarul, le tocăm şi le lăsăm pe un fund.
Facem perişoare cat nuca, le tăvălim cu mana în verdeaţă (cum se tăvălesc în făină) şi le aşezăm într-o cratiţă, Turnăm peste ele zeamă de carne sau apă clocotită şi le lăsăm să fiarbă o oră pe plită. Zeama trebuie să scadă aproape complet, fără să se ardă însă mancarea. Cînd sunt gata perişoarele, le scoatem într-o farfurie rotundă şi le servim cu smantană.
Pofta buna!