Mancarica de porc cu ceapa si usturoi verde
PrinteazaMancarica de porc cu ceapa si usturoi verde din: pulpa de porc, cartofi noi, usturoi verde, ceapa verde, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei, piper, sare.
- 1 kg pulpă de porc
- 5 cartofi noi
- 1 legătură usturoi verde
- 1-2 legături ceapă verde
- 3 ardei graşi
- 4-5 roşii coapte
- 1 legătură pătrunjel verde
- ulei
- piper boabe şi sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai bucăţi mai mici, pe care le pui la prăjit într-o cratiţă cu puţin ulei. După ce s-a rumenit pe toate părţile, adaugi 200-250 ml de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit la foc potrivit. Separat, cureţi, speli şi tai în bucăţi mici usturoiul, ceapa şi ardeii.
Cureţi şi speli cartofii, apoi îi tai cubuleţe. Pui toate legumele în cratiţă atunci când carnea este aproape fiartă, amesteci şi mai adaugi sare şi boabe de piper. Dai apoi cratiţa la cuptor.
Când legumele, mai ales cartofii, sunt făcute, adaugi roşiile tăiate mai mărunt şi laşi la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!