Mancarica de praz cu masline
PrinteazaMancarica de praz cu masline din: praz, masline, untdelemn, rosii, sare, piper, patrunjel, lamaie.
- 6 fire de praz
- 20 măsline mari
- 400 ml untdelemn
- 1,5-2 kg roşii pentru suc
- sare
- piper
- patrunjel
- lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă prazul lăsând numai partea albă. Se spală, se taie în bucăţele şi se opăreşte în apă clocotită trei-patru minute, după care se scoate şi şe lasă să se scurgă de apă.
Se încinge untdelemnul într-un vas şi se pune prazul, amestecând, până ce începe să se îngălbenească. Se scot bucăţile de praz, se pun într-o cratiţă mai mare, adăugând măslinele (care au fost crestate şi opărite în apă clocotită) şi puţină apă din cea în care a fost opărit prazul.
Se aşează cratiţa la foc potrivit, peste o tablă, să fiarbă încet. Când este aproape gata (când prazul s-a înmuiat), se adaugă o lingură de oţet şi sucul de roşii.
Se lasă să dea câteva clocote şi se potriveşte de sare şi piper.
Pofta buna!