Mancarica de praz cu masline

Printeaza

Mancarica de praz cu masline din: praz, masline, untdelemn, rosii, sare, piper, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Mancarica de praz cu masline

  • 6 fire de praz
  • 20 măsline mari
  • 400 ml untdelemn
  • 1,5-2 kg roşii pentru suc
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul lăsând numai partea albă. Se spală, se taie în bucăţele şi se opăreşte în apă clocotită trei-patru minute, după care se scoate şi şe lasă să se scurgă de apă.

Se încinge untdelemnul într-un vas şi se pune prazul, amestecând, până ce începe să se îngălbenească. Se scot bucăţile de praz, se pun într-o cratiţă mai mare, adăugând măs­linele (care au fost crestate şi opărite în apă clocotită) şi puţină apă din cea în care a fost opărit prazul.

Se aşează cratiţa la foc potrivit, peste o tablă, să fiarbă încet. Când este aproape gata (când prazul s-a înmuiat), se adaugă o lingură de oţet şi sucul de roşii.

Se lasă să dea câteva clocote şi se potriveşte de sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.