Mancarica de pui cu păstăi
PrinteazaMancarica de pui cu păstăi
- 1 pui
- 1 kg păstăi
- 1 ceapă
- 1 căpăţână usturoi
- bulion
- 1 legătură pătrunjel
- 100 g smântână
- ulei
- sare
- piper
- condiment concentrat
Mod de preparare:
Cureţi şi tai puiul în bucăţi pe care le rumeneşti în ulei. Scoţi carnea şi în uleiul rămas rumeneşti ceapa tăiată mărunt şi ulterior pui şi bulionul. Intr-o cratiţă aşezi bucăţile de pui, păstăile rupte bucăţi, ceapa, bulionul, adaugi sare, piper şi o lingură de condiment.
Acoperi cu apă şi laşi să fiarbă la foc mic. La sfârşit amesteci într-un castronel smântână cu usturoiul pisat şi pătrunjelul tăiat mărunt şi torni amestecul peste carne.
Mai laşi să fiarbă încă 10-15 minute. Dacă-ţi place ca sosul să fie mai legat, poţi pune şi puţină făină si mai lasi să fiarbă încă un clocot.
Pofta bună!
Sa fac si eu o mancarica de pui cu pastai; mi-e pofta.