Mancarica de pui cu tarhon si rosii
PrinteazaMancarica de pui cu tarhon si rosii
- 1 pui
- 6-7 rosii
- 2-3 cepe
- 1 lingurita de faina
- boabe de piper
- 1 lingurita de tarhon
- 1 foaie de dafin
- 1-2 legaturi de patrunjel
- sare
- ulei
Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un castron si se caleste ceapa tocata in acelasi ulei.
Cand s-a aurit, se pun si rosiile oparite, decojite si taiate marunt. Se adauga o cana din zeama in care a fiert puiul, o lingurita de faina, tarhonul, foaia de dafin, boabele de piper, amestecand mereu pana se leaga.
Se introduc bucatile de carne in sosul format, se mai toarna si 2 cani din zeama de pui si se mai lasa sa dea in cateva clocote. Cand e gata, se presara patrunjelul taiat fin. Se serveste cu garnitura de cartofi.
Pofta buna!