Mancarica de telina cu masline

Printeaza

Mancarica de telina cu masline din: telina, vinete, ceapa, masline, capere, ceapa, rosii, stafide, usturoi.

Ingrediente:Mancarica de telina cu masline

  • 3 fire de ţelină
  • 4 vinete
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 60 g măsline
  • 30 g capere
  • 4 roşii
  • 60 g stafide
  • 3 căţei de usturoi
  • 40 g zahăr pudră
  • 100 ml oţet balsamic
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se opăresc 3 fire de ţelină 3 minute în apă clocotită. Se taie cuburi 4 vinete şi se călesc în 50 ml ulei cu un praf de sare.

Se scot pe hârtie absorbantă, se pune în acelaşi ulei 1 ceapă tocată, se presară sare, se adaugă ţelina tăiată, 60 g măsline, 30 g capere, 4 roşii tăiate cuburi, 60 g stafide şi 3 căţei de usturoi tocaţi.

Se lasă 10 minute pe foc amestecând din când în când, apoi se adaugă vinetele şi se mai lasă 5 minute. Se dizolvă 40 g zahăr pudră în 100 ml oţet balsamic şi se adaugă peste vinete.

Se potriveşte de sare şi piper şi se presară pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.