Mancarica de telina cu masline
PrinteazaMancarica de telina cu masline din: telina, vinete, ceapa, masline, capere, ceapa, rosii, stafide, usturoi.
- 3 fire de ţelină
- 4 vinete
- 50 ml ulei
- 1 ceapa
- 60 g măsline
- 30 g capere
- 4 roşii
- 60 g stafide
- 3 căţei de usturoi
- 40 g zahăr pudră
- 100 ml oţet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se opăresc 3 fire de ţelină 3 minute în apă clocotită. Se taie cuburi 4 vinete şi se călesc în 50 ml ulei cu un praf de sare.
Se scot pe hârtie absorbantă, se pune în acelaşi ulei 1 ceapă tocată, se presară sare, se adaugă ţelina tăiată, 60 g măsline, 30 g capere, 4 roşii tăiate cuburi, 60 g stafide şi 3 căţei de usturoi tocaţi.
Se lasă 10 minute pe foc amestecând din când în când, apoi se adaugă vinetele şi se mai lasă 5 minute. Se dizolvă 40 g zahăr pudră în 100 ml oţet balsamic şi se adaugă peste vinete.
Se potriveşte de sare şi piper şi se presară pătrunjel tocat.
Pofta buna!