Mancarica de varza
PrinteazaMancarica de varza din: varza, ceapa, rosii sau bulion, ardei, untdelemn, sare, piper boabe.
- o varză mijlocie
- 2 cepe mijlocii
- 500 g roşii sau 2 linguri bulion
- o linguriţă bulion de ardei
- 2 ardei capia
- 4-5 linguri untdelemn
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se curăţă varza de frunzele veştede, se spală şi se taie în fâşii subţiri. Se pune apă cu undelemn într-o cratiţă şi se lasă pe foc până începe să fiarbă.
Se adaugă varza şi ceapa, se pune sare, după gust, şi se amestecă bine. Se acoperă cratiţa, cu un capac, şi se lasă, pe foc, să fiarbă înăbuşit. Când varza a fiert, se adaugă untdelemnul şi se lasă cratiţa în cuptor, să fiarbă, la foc potrivit, până când se rumeneşte pe deasupra.
Se serveşte cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!