Mancarica de varza

Printeaza

Mancarica de varza din: varza, ceapa, rosii sau bulion, ardei, untdelemn, sare, piper boabe.

Ingrediente:Mancarica de varza

  • o varză mijlocie
  • 2 cepe mijlocii
  • 500 g roşii sau 2 linguri bulion
  • o linguriţă bulion de ardei
  • 2 ardei capia
  • 4-5 linguri untdelemn
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Se curăţă varza de frunzele veştede, se spală şi se taie în fâşii subţiri. Se pune apă cu undelemn într-o cratiţă şi se lasă pe foc până începe să fiarbă.

Se adaugă varza şi ceapa, se pune sare, după gust, şi se amestecă bine. Se acoperă cratiţa, cu un capac, şi se lasă, pe foc, să fiarbă înăbuşit. Când varza a fiert, se adaugă untdelemnul şi se lasă cratiţa în cuptor, să fiarbă, la foc potrivit, până când se rumeneşte pe deasupra.

Se serveşte cu mămăliguţă caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.