Mancarica de vinete cu usturoi
PrinteazaMancarica de vinete cu usturoi din: vinete, ceapa, ardei, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 2 vinete
- 1 ceapă
- 5 linguri ulei
- 2 ardei graşi
- 5 roşii
- 4 căţei usturoi
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 linguri apă
Mod de preparare:
Speli, cureţi vinetele, le tai rondele, apoi jumătăţi, le dai cu sare şi le laşi deoparte 1 oră, apoi le speli şi le storci uşor, având grijă să nu le striveşti.
Incingi uleiul şi căleşti ceapa tăiată julien până devine sticloasă, apoi adaugi vinetele, le căleşti şi pe ele uşor şi pui ardeii tăiaţi fâşii. Amesteci şi torni apa.
După aproximativ 15 minute adaugi roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul feliat, potriveşti gustul de sare şi piper şi dai vasul la cuptorul încins 15 minute.
Pofta buna!