Mancărică de dovlecei cu cimbru
PrinteazaMancărică de dovlecei cu cimbru
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei potriviţi (fără sâmburi mari)
- 2-3 cepe
- 2 roşii
- 2 ardei
- 200 ml ulei
- cimbru
- frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- boia
- ulei
Mod de preparare:
Mancărică de dovlecei cu cimbru: Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, apoi le căleşti în ulei împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt, lei de pe foc şi adaugi boia.
Cureţi dovleceii de coajă şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi îi laşi câteva minute într-o strecurătoare să se scurgă.
Ii adaugi apoi peste ceapă şi ardeii căliţi. Decojeşti roşiile, le tai cubuleţe, după care le pui în mâncare şi torni apă cât să acopere legumele. Speli cimbrul, îl faci bucheţel şi îl pui în mâncărică.
Laşi să clocotească până când au fiert dovlecii şi sosul a scăzut. Potriveşti de sare şi piper, scoţi bucheţelul de cimbru şi dai mâncarea deoparte.
O poţi servi drept garnitură la friptura de pui.
Poftă bună!