Mancărică de dovlecei cu cimbru

Printeaza

Mancărică de dovlecei cu cimbru

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei potriviţi (fără sâmburi mari)
  • 2-3 cepe
  • 2 roşii
  • 2 ardei
  • 200 ml ulei
  • cimbru
  • frun­ze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Mancărică de dovlecei cu cimbru: Cureţi ceapa şi ardeii, le tai mărunt, apoi le căleşti în ulei împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt, lei de pe foc şi adaugi boia.

Cureţi dovleceii de coajă şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari şi îi laşi câteva minute într-o stre­curătoare să se scurgă.

Ii adaugi apoi peste ceapă şi ardeii căliţi. Decojeşti roşiile, le tai cubuleţe, după care le pui în mâncare şi torni apă cât să acopere legumele. Speli cimbrul, îl faci bucheţel şi îl pui în mâncărică.

Laşi să clocotească până când au fiert dovlecii şi sosul a scăzut. Potriveşti de sare şi piper, scoţi bucheţelul de cimbru şi dai mâncarea deoparte.

O poţi servi drept garnitură la friptura de pui.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.