Mâncărică de fasole cu carne
PrinteazaMâncărică de fasole cu carne din: fasole alba pastai, carne de porc, ceapa rosie, ardei iute, ardei capia, masline negre, pasta de tomate, ciuperci, telina, morcov, ulei, sare, piper, busuioc, rosii, muraturi, legume.
- 600 g fasole alba pastai
- 600 g carne de porc
- doua cepe rosii
- un ardei iute
- doi ardei capia
- 300 g masline negre
- pasta de tomate
- 300 g ciuperci
- o telina mica
- un morcov
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc
- rosii
- muraturi
- legume
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia şi ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie bucăţi în caz că sunt prea mari. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se prăjeşte carnea tăiată bucăţele până devine aurie şi se scoate într-un bol.
In uleiul rămas se prăjesc ceapa, ardeii, morcovul şi ţelina tocate mărunt. După cinci minute se pune din nou carnea şi se adaugă o lingură cu pastă de tomate dizolvată în două căni cu apă. Roşiile se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare şi se toarnă în cratiţă.
Se presară fasolea păstăi tăiată în bucăţi mai mici, se pun măslinele şi se presară piper după gust. Se adaugă ciupercile, se fierbe totul până se înmoaie carnea şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă. Se opreşte focul, se presară busuioc tocat şi se acoperă zece minute cu un capac.
Se serveste ca atare, cu mamaliga, muraturi sau o salata din legume.
Mâncărică de fasole cu carne
Pofta buna!