Mancarica de fasole cu legume si cod

Printeaza

Mancarica de fasole cu legume si cod din: fasole, ceapa, morcovi, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel, usturoi, fileuri de cod, zeama de lamaie.

Ingrediente:Mancarica_de_fasole_cu_legume_si_cod

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4 linguri bulion
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fileuri de cod
  • zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Fasolea o pui la înmuiat de seara. Dimineaţa, schimbi apa şi o fierbi. Scurgi apa de câteva ori şi de fiecare dată torni peste fasole numai apă clocotită.

Separat, cureţi legumele, le toci şi le că­leşti în ulei încins. După ce s-au înmuiat le adaugi în fasole şi laşi la foc mic aco­perit.

Când a scăzut apa, potriveşti de sare, piper şi pui bulionul. Laşi să se com­bine aromele.

Separat, prepari codul. îl speli, îl aşezi în tavă dat cu sare şi piper, adaugi usturoiul, puţin ulei şi zeamă de lămâie, după gust. Dai la cuptorul încins 20 de minute.

Pui peştele în vas peste fasole şi dai la cuptor pentru câteva minute. Serveşti cu pătrunjel verde tocat, presă­rat din abundentă.

Mancarica de fasole cu legume si cod

Mancarica_de_fasole_cu_legume_si_cod

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.