Mancarica de fasole verde cu rosii si ardei
PrinteazaMancarica de fasole verde cu rosii si ardei din: fasole verde, ceapa, untdelemn, ardei, rosii, patrunjel, marar, faina, smantana.
- 500 g fasole verde
- o ceapă
- 3 linguri untdelemn
- 2 ardei graşi
- 2 roşii
- pătrunjel şi mărar verde
- o linguriţă faină
- 2 linguri smântână (facultativ)
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea de aţe, se spală şi se pune în apă fiartă cu puţină sare, să fiarbă trei-patru clocote. Ceapa se toacă, se taie mărunt ardeii, roşiile se curăţă de pieliţă şi seminţe, se taie şi se pun toate să se înmoaie, cu untdelemn, la foc mic.
Când sosul este aproape gata se adaugă fasolea scursă, faina dizolvată în puţină- apă şi se lasă să fiarbă împreună.
Se poate servi cu smântână.
Pofta buna!