Mancărică de fasole verde cu usturoi şi mămăliguţă

Printeaza

Mâncărică de fasole verde cu usturoi şi mămăliguţă: fasole verde, ceapa, ulei, usturoi, rosii, arde gras, marar, sare, malai, apa.

 

Ingrediente:

  • 500 g fasole verde
  • 1 ceapă mare
  • 100 ml ulei
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3-4 roşii
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură mărar fin tocat
  • sare
  • mălai
  • apă

 

 

Mod de preparare:

Cureţi fasolea verde de capete, o speli şi o pui la fiert în apă clocoti­tă.

După câteva clocote, o scurgi şi o pui din nou la fiert, împreună cu ceapa tocată mărunt, pentru 20-25 de minute, până scade apa.

Când fasolea este fiartă, adaugi roşiile curăţate de pieiliţă şi date pe râzătoare, usturoiul zdro­bit bine şi mărarul tocat mărunt.

Pentru un gust deosebit, adaugi ardeiul copt în cuptor, curăţat de pieliţă şi tăiat feliuţe subţirele.

Mai laşi să dea un clocot cu câteva linguri de apă fierbinte, adaugi şi uleiul şi apoi iei de pe foc.

Ţii la cald sub capac, să-şi lase aro­mele.

Faci o mămăliguţă pripită din 200 g mălai, sare şi 600 ml apă, în fe­lul următor: pui ceaunul cu apă la fiert.

Când apa este fierbinte, pui sare şi presari puţin mălai.

La primele clocote adaugi mălaiul, lăsându-l să cadă în ceaun sub formă de ploaie şi amestecând continuu cu lingura de lemn.

Când mămăliga este destul de fiartă, o strângi dinspre margini şi o mai laşi câteva secunde pe foc.

După ce au mai răbufnit de câteva ori aburii, răstorni mămăli­ga pe un suport curat de lemn şi o servesti cu mâncărică de fasole.

 

Mancărică de fasole verde  cu usturoi şi mămăliguţă

Mancarica_de_fasole_verde_cu_usturoi_si_mamaliga

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.