Mancarica de gutui

Printeaza

Mancarica de gutui

Ingrediente:

  • 1,5 kg gutui
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 3-4 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Mancarica de gutui: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi se taie felii de 1,5 cm grosime. Se prăjesc uşor în ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie la foc mic, acoperite. Intr-o cratiţă, separat, se pune zahărul şi făina şi se amestecă până se caramelizează în maro- deschis.

Se trage vasul de pe foc, se stinge cu 500 ml apă fierbinte şi se lasă să fiarbă până ce sosul devine de consistenţa unei smântâni mai subţiri. în acest sos, se pun gutuile înmuiate ante­rior, se sărează după gust şi se dau o jumătate de oră la cuptor.

Mâncarea se poate servi şi rece, şi caldă.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.