Piersici – Beneficii, proprietati, contraindicatii si retete. Piersicile sunt fructe delicioase și populare, cunoscute pentru gustul lor dulce și aroma lor plăcută. Aceste fructe provin de la specia Prunus persica și sunt originare din China, de unde au fost aduse în Europa și în alte părți ale lumii în timpul marilor rute comerciale. Descrierea botanică: […]
Mancarica de legume condimentata
PrinteazaMancarica de legume condimentata din: dovlecel, ardei, morcovi, mazare, cartofi, rosii, ceapa, ulei, oregano, maghiran, busuioc, salvie.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 2 ardei graşi
- 2 morcovi
- 4-5 linguri mazăre
- 2-3 cartofi
- 2-3 roşii curăţate de pieliţe
- 1 ceapă roşie
- 2-3 linguri ulei
- 300 ml supă de legume
- oregano
- maghiran
- busuioc
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mancarica de legume condimentata: Cureţi legumele, le speli, le tai, după preferinţă, le amesteci şi le aşezi într-un vas termorezistent.
stropeşti cu ulei, le condimentezi cu sare şi piper şi le aromatizezi cu oregano, maghiran şi salvie.
Adaugi în vas jumătate din supa de legume şi dai la cuptor 50 de minute. Din când în când, adaugi câte puţină supă şi amesteci, ca să fiarbă uniform legumele.
Când legumele sunt pătrunse, opreşti focul şi laşi mâncărica de legume să se răcească în cuptor.
Pofta buna!
Piersici – Beneficii, proprietati, contraindicatii si retete
Rețetă delicioasă de castraveți în oțet – Cum să prepari castraveți murături acasă
Rețetă delicioasă de castraveți în oțet – Cum să prepari castraveți murături acasă din: castraveti, ceapa, usturoi, otet de cidru, apa, zahar, sare, boabe de piper, seminte de mustar, coriandru, frunze de dafin. Castraveții în oțet sunt o metodă tradițională de conservare a legumelor și se practică de secole în numeroase culturi. Această tehnică a […]