Se încălzesc 2 linguri ulei, se pun 2-3 cepe tocate mărunt și se înăbușă bine, cateva minute. Se adaugă apoi 5 legături mărar verde, bine spălat și rupt bucățele (mărarul nu se toacă cu cuțitul), se toarnă 1 cană de supă de legume sau apă caldă, cât să acopere și usturoi verde tocat mărunt. Se […]
Mancarica de legume cu peste afumat
PrinteazaMancarica de legume cu peste afumat din: peste afumat, cartofi, praz, morcovi, radacina de telina, usturoi, bulion de legume, patrunjel si ulei de masline.
Ingrediente:
- 300 g peşte afumat (macrou, păstrăv, anghilă, somon)
- 300 g cartofi
- 1 fir de praz (partea albă, tăiată rondele)
- 20 g morcovi tăiați cuburi
- 100 g rădăcină de țelină (tăiată cuburi)
- 1 căţel usturoi tocat
- 750 ml bulion de legume
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
De la pătrunjel se păstrează câteva frunze pentru decor, iar codiţele se toacă separat.
Se înăbuşă usturoiul şi prazul în ulei de măsline, se adaugă cartofii, morcovii, ţelina şi codiţele tocate de pătrunjel, se amestecă, se toarnă bulionul de legume şi se lasă să fiarbă la foc mic cca 15 min.
Peştele se mai controlează o dată să nu mai aibă oase, apoi se taie în bucăţi potrivite.
Când sunt gata legumele, se adaugă peştele, se amestecă cu grijă şi se încălzeşte bine, dar nu se mai fierbe
Se asezonează cu sare şi piper. Se serveşte în farfurii adânci, presărat cu pătrunjelul tocat şi decorat cu câte o frunză de pătrunjel.
Mancarica de legume cu peste afumat
Pofta buna!
Mancarica de pastai cu piept de vita
Mancarica de pastai cu piept de vita din: fasole verde, piept de vita, ceapa, piper, rosii, vin, sare, ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g piept de vită 2-3 cepe 200 ml supă de legume 1 lingură cu piper boabe 5 linguri cu vin alb 1-2 roşii ulei sare 1 linguriţă cu ghimbir 3 […]