Speli lintea şi o pui la înmuiat în apă rece de seara până dimineaţa (trebuie să stea astfel 10 ore).
A doua zi, cureţi ceapa şi morcovul, le speli, le dai pe râzătoare şi le pui să se călească în ulei încins.
Când s-au înmuiat, pui lintea scursă, torni apă cât s-o acopere, presari condiment după gust şi o laşi să fiarbă la foc mic, timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi şi pisezi usturoiul, dai roşiile pe râzătoare, apoi le adaugi în mâncare.
După ce au fiert 30 de minute, pui şi boiaua şi o dai la cuptor pentru încă 30 de minute.
Dacă mai e nevoie, adaugi o ceaşcă de apă fierbinte ca să nu scadă prea mult sosul.
Mancare de linte cu chiftele din: carne, ceapa, usturoi, paine, linte, ceapa, morcov, rosii, bulion, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g carne tocată o ceapă 2 căţei usturoi 2 felii pâine de o zi o legătură pătrunjel 200 g linte o ceapă un morcov o conservă mică roşii o lingură bulion 3 linguri ulei sare […]
Mancare de cuscus cu linte din: cuscus, linte, naut, mazare, praz, morcov, ulei, bulion, sare, piper. Ingrediente: 200 g cuşcuş 100 g linte 150 g năut 150 g mazăre un fir praz un morcov 2 linguri ulei o lingură bulion sare piper Mod de preparare: Cu o seară înainte de pregătire, lintea şi năutul […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Nu prea sunt fana linte.