Mancarica marocana

Printeaza

Mancarica marocana din: zucchini, ceapa, ulei, naut, rosii, usturoi, condimente.

Ingrediente:Mancarica marocana

  • 1 bucată zucchini sau dovlecel
  • 3 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 1 conservă năut
  • 2 conserve roşii
  • 5-6 căţei de usturoi
  • ienibahar
  • ras el hanout (amestec oriental de condimente: cardamom, cumin, cuişoare, scorţişoară, nucşoară, macis, ghimbir, ardei iute, seminţe de coriandru)
  • sos chili (opţional)
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se lasă să se scurgă boabele de năut din conservă. Se curăţă de coajă dovlecelul sau zucchini şi se taie cubuleţe de cca 1 x 1 cm.

Se pune ceapa tăiată mărunt lacălit în 3-4 linguri de ulei, iar după câteva minute se adaugă şi cubuleţele de zucchini, sare şi piper şi se lasă pe foc mic câteva minute, amestecând din când în când.

Se adaugă în vas şi boabele de năut, roşiile din conservă, zahărul, ienibaharul şi ras el hanout şi se lasă să fiarbă împreună toate, timp de cca 20 minute, amestecând din când în când.

In ultimele 5-6 minute se adaugă în vas şi usturoiul pisat şi eventual sosul chili.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.