Muraturi cu Ciuperci la Borcan pentru Iarna din: ciuperci, ceapa, morcovi, ardei iute, usturoi, frunza de dafin, boabe de piper, seminte de coriandru, sare, zahar, otet de vin alb, apa. Aceasta reteta de muraturi cu ciuperci la borcan este ideala pentru a savura gustul delicios al ciupercilor toata iarna. Ciupercile se combina cu legume aromate […]
Mancarica de mazare
PrinteazaMancarica de mazare din: mazare, unt, apa, faina, smatana, marar, zahar, sare.
Ingrediente:
- 1 kg mazare noua
- 1 lingura unt
- 1/2 pahar apa
- 1 lingurita rasa de faina
- 1/2 pahar smantana
- 1 legatura marar
- 1/2 lingurita zahar (daca doresti)
- sare
Mod de preparare:
Amesteci faina cu apa, smantana, sarea si zaharul. Acest sos il torni peste mazarea curatata si inabusita cu untul intr-o cratita.
Lasi sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute. Adaugi mararul tocat fin si lasi sa mai dea 2-3 clocote.
Mancarica de mazare poate fi servita calda, dar si rece.
Pofta buna!
Coniac de casă cu boabe de cafea
Coniac de Casă cu Boabe de Cafea din: alcool alimentar, apa, zahar, boabe de cafea, coaja de portocala sau lamaie, scortisoara. Ingrediente: 750 ml de alcool etilic alimentar (minimum 70% alcool) 250 ml de apă 200 g de zahăr 50 g de boabe de cafea de calitate 1 coajă de portocală sau lămâie (opțional) […]