Mancarică de miel

Printeaza

O reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa, boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte, patrunjel verde.

IngredienteMancarică de miel

  • 1 Kg carne
  • 1 lingura unt
  • 2 cepe
  • cateva boabe piper
  • 1/2 lingura untura
  • 1 lingura faina
  • putina zeama de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura lapte
  • putin patrunjel verde

Mod de Preparare

Taiem carnea de miel in 10 bucati, le spalam si le punem intr-o cratita cu o lingura de unt si doua cepe taiate subtire, saram si punem cateva boabe de piper. Amestacam bine pe foc, pana ce carnea se prajeste usor. Turnam doua cesti de apa si lasam sa fiarba.

Intr-o cratita punem putina untura si o lingura de faina, amestacam bine si adaugam zeama de la miel. Turnam acest sos peste carnea de miel, adaugam si putina zeama de lamaie. Batem galbenusurile intr-o farfurie, adaugam o lingurita de lapte si turnam incet sosul de la miel. Rasturnam totul peste carnea de miel, presaram putin patrunjel verde si servim fara sa mai fiarba.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.