Mancarica de morcovi cu smantana

Printeaza

Mancarica de morcovi cu smantana din: morcovi, ulei, lapte, smantana, faina, zahar, patrunjel, unt, sare.

Ingrediente

  • 600 g morcovi
  • 150 ml ulei
  • 250-300 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 1 lingură făină
  • 1 lin­guriţă zahăr
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 lingură unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Mancarica de morcovi cu smantana: Cureţi morcovii, îi tai felii subţiri şi-i înăbuşi în ulei cu puţină apă.

Laşi să fiarbă înăbuşit pe foc mic, dar adaugi din când în când puţină apă caldă. în acest timp pregăteşti un sos alb: Căleşti făina în unt, torni laptele şi laşi să fiarbă până se îngroaşă.

După ce au fiert morcovii potriveşti de sare, adaugi zahărul, sosul alb şi mai laşi să fiarbă câteva minute.

La final presari verdeaţa tocată şi aduci mâncărică la masă cu smântână alături.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.