Mancarica de naut cu fasole

Printeaza

Mancarica de naut cu fasole din: naut, dasole boabe, porumb, rosii, pasta de tomate, morcovi, ardei grasi, ardei capia, praz.

Ingrediente:Mancarica_de_naut_cu_fasole

  • 150 g năut
  • 100 g fasole albă boabe
  • 200 g porumb din conservă
  • 6 roşii
  • 40 g pastă de tomate
  • doi morcovi
  • doi ardei graşi
  • un ardei capia
  • un fir de praz
  • o ceapă roşie
  • usturoi
  • 200 g mazăre
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • dafin

 

Mod de preparare:

Năutul şi fasolea se pun la înmuiat cu o seară înainte, se fierb în apă cu sare şi se păstrează la rece.

Roşiile se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.

Morcovii se curăţă, se spală, se taie cuburi şi se fierb zece minute în apă cu sare.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun prazul şi ceapa tocate mărunt, ardeii graşi şi ardeiul capia tăiaţi cubuleţe.

Se călesc cinci minute, se adaugă morcovii, fasolea şi năutul şi se mai călesc zece minute.

Se adaugă mazărea fiartă scursă de apă, roşiile tocate, pasta de tomate dizolvată în două căni cu apă, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă totul până scade sosul format, se adaugă usturoiul pisat sau tocat mărunt şi porumbul scurs de apă.

Se fierb zece minute, se verifică de gust, se presară pătrunjel tocat şi se serveşte imediat.

 

Mancarica de naut cu fasole

Mancarica_de_naut_cu_fasole

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.