O reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare piper cateva frunze de patrunjel Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de seminţe, îi speli şi […]
Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras
PrinteazaMancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras din: orez, ulei, ceapa, morcovi, telina, ardei gras, patrunjel, marar, sare, piper.
Ingrediente:
- 250 g orez
- 3-4 linguri ulei
- 2 cepe mijlocii
- 4 morcovi
- 1 ţelină mijlocie
- 2 ardei graşi sau un ardei gras şi un gogoşar
- 1 legatura pătrunjel verde
- câteva fire de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toate legumele se curăţă şi se spală. Se alege o cratiţă cu fundul mai gros în care se toarnă uleiul şi se căleşte ceapa tăiată solzişori.
Lasă doar cât să devină puţin aurie, apoi se adaugă morcovii şi ţelina tăiate rondele şi la sfârşit orezul curăţat şi spălat.
Se amestecă uşor cu o lingură de lemn, iar când toată apa din cratiţă s-a evaporat şi toate legumele şi orezul sunt acoperite de un strat lucios de ulei, se adaugă un litru de apă şi se lasă pe foc doar până mai dă din nou în clocot.
Se pun apoi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se dă în cuptorul încins, la foc potrivit.
Lasă la copt 15-20 de minute, apoi se ornează cu pătrunjel verde şi puţin mărar şi se serveşte cu salate din murături.
Mancarica de orez cu morcovi, telina si ardei gras
Pofta buna!
Pofta buna!