Mancarica de perisoare

Printeaza

O reteta de mancarica de perisoare din: carne, orez, piper, oua, foi de spanac, patrunjel, marar, zeama de carne, sare si smantana.

Ingrediente:Mancarica de perisoare

  • 750 g carne
  • 170 g orez
  • piper
  • 3 oua
  • cateva foi de spanac
  • patrunjel si marar verde
  • 3 cesti zeama de carne
  • sare
  • smantana

 

Mod de preparare:

Faci o tocătură de perişoare, dând carnea de două ori prin maşină. Adaugi 1 ou bătut, sare şi piper. Amesteci bine pentru omogenizare şi dai tocătura deoparte. Fierbi orezul pe jumătate într-o ceaşcă de zeamă de carne, cu sare şi piper.

Când orezul a absorbit toată zeama, îl laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu tocătu­ra de perişoare şi cu 2 ouă bătute. Speli bine spanacul, pătrun­jelul şi mărarul, le toci şi le laşi pe un suport. Faci perişoare cât nuca, le tăvăleşti cu mâna prin verdeaţa tocată şi le aşezi într-o cratiţă.

Torni peste ele restul de zeamă de carne fierbinte şi le laşi să fiarbă 30-35 de minute pe foc slab. Zeama trebu­ie să scadă aproape complet, fără să se ardă însă mâncarea. Când sunt gata perişoarele, le scoţi pe un platou rotund şi le serveşti cu smântână.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.