Mancarica de perisoare
PrinteazaO reteta de mancarica de perisoare din: carne, orez, piper, oua, foi de spanac, patrunjel, marar, zeama de carne, sare si smantana.
- 750 g carne
- 170 g orez
- piper
- 3 oua
- cateva foi de spanac
- patrunjel si marar verde
- 3 cesti zeama de carne
- sare
- smantana
Mod de preparare:
Faci o tocătură de perişoare, dând carnea de două ori prin maşină. Adaugi 1 ou bătut, sare şi piper. Amesteci bine pentru omogenizare şi dai tocătura deoparte. Fierbi orezul pe jumătate într-o ceaşcă de zeamă de carne, cu sare şi piper.
Când orezul a absorbit toată zeama, îl laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu tocătura de perişoare şi cu 2 ouă bătute. Speli bine spanacul, pătrunjelul şi mărarul, le toci şi le laşi pe un suport. Faci perişoare cât nuca, le tăvăleşti cu mâna prin verdeaţa tocată şi le aşezi într-o cratiţă.
Torni peste ele restul de zeamă de carne fierbinte şi le laşi să fiarbă 30-35 de minute pe foc slab. Zeama trebuie să scadă aproape complet, fără să se ardă însă mâncarea. Când sunt gata perişoarele, le scoţi pe un platou rotund şi le serveşti cu smântână.
Pofta buna!