Mancarica picanta de conopida din: conopida, carne tocata, rosii, ceapa, ardei iute, suc de lamaie, patrunjel verde, ulei si sare.
Ingrediente:
1 conopida mare
300 g carne tocata
4-5 rosii
1 ceapa
1 ardei iute rosu
suc de lamaie
patrunjel verde
ulei
sare
Mod de preparare:
Mancărică picantă de conopidă: Rupe conopida în bucheţele şi opăreşte-le în apă cu puţină sare. Pune-le la scurs într-o sită.
Opăreşte roşiile, curăţă-le de pieliţe şi de cotoare, taie-le în cubuleţe. Toacă mărunt ceapa şi ardeiul iute.
Pune ceapa la călit în ulei încins (fără s-o arzi), apoi carnea tocată.
Sărează şi piperează după gust şi lasă-o până ce-şi schimbă culoarea.
Adaugă roşiile şi ardeiul iute, lasă să dea în câteva clocote. Pune bucheţalele de conopidă, sărează după gust, acoperă cu capac şi lasă să dea în câteva clocote.
Dacă scade prea mult, completează cu apă sau cu supă clară de legume.
La final, stropeşte preparatul cu o lingură cu zeamă de lămâie şi aromatizează cu pătrunjel proaspăt.
Conopidă Delicioasă la Cuptor din: conopida, ulei de masline, usturoi, boia dulce, turmeric, sare, piper, branza, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă medie, spălată și tăiată în buchețele 3 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi, tocați mărunt 1 linguriță de boia dulce 1/2 linguriță de turmeric Sare și piper după gust 50g de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.