Mancarica picanta cu piept de curcan
PrinteazaMancarica picanta cu piept de curcan din: piept de curcan, ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, supa de legume, sare, piper, boia de ardei dulce, pasta de ardei, faina, ardei iute si patrunjel.
Ingrediente:
- 600 g piept de curcan
- 3 cepe
- 5 catei de usturoi
- 3 ardei grasi rosii
- 1 ardei iute
- 3 linguri ulei
- 300 ml supa de legume sau de pui
- sare
- piper
- 1-2 lingurite boia de ardei dulce
- 2 lingurite pasta de ardei
- 2 lingurite de faina
- 2-3 ardei rosii iuti
- patrunjel verde pentru decor
mod de preparare:
Speli carnea, o usuci pe şerveţele absorbante de bucătărie şi o tai.
Cureţi ceapa şi usturoiul, iar ardeii graşi şi pe cel iute îi speli şi îi cureţi de seminţe şi de codiţe. Tai ceapa şi ardeiul iute mărunt, pisezi usturoiul şi tai ardeii cubuleţe.
Incingi ulei într-o tigaie mai mare, pui bucăţile de carne la prăjit împreună cu usturoiul şi le ţii până când carnea s-a rumenit.
Adaugi ardeii, ceapa, ardeiul iute şi acoperi totul cu supă.
Laşi câteva minute, apoi adaugi pasta de ardei. Mai laşi 10-15 minute pe foc.
Din când în când poţi încerca pieptul de curcan cu furculiţa să vezi dacă s-a fiert.
Ingroşi sosul cu făina dizolvată în puţină supă rece, condimentezi cu sare şi piper, adaugi boiaua şi laşi la fiert ca să se combine aromele.
Serveşti mâncarea caldă cu pătrunjel verde tocat mărunt si însotită de ardei roşu iute.
Mancarica picanta cu piept de curcan
Pofta buna!