Mâncărică picantă cu vită
PrinteazaMâncărică picantă cu vită din: cartofi, mrocovi, ceapa, ardei iute, telina, vanata, rosii cherry, carne de vita, masline, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, boia dulce, usturoi.
- 4 cartofi
- doi morcovi
- o ceapa
- doi ardei iuti
- doua tije de telina
- o vanata
- 300 g rosii cherry
- 600 g carne de vita
- 100 g masline feliate
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- boia dulce
- usturoi
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie cuburi şi se condimentează. Se prăjeşte în puţin ulei până devine maronie şi se scoate într-un castron.
Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie cuburi, respectiv rondele. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Vânătă se spală, se taie cuburi şi se pune lângă ceapă. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune vânătă şi ceapa, se călesc cinci minute, apoi se adaugă cartofii şi ardeii iuţi tăiaţi rondele.
Se ţin încă cinci minute pe foc, apoi se pun într-o tavă.
Se adaugă roşiile cherry spălate, tijele de ţelină tăiate felii, măslinele feliate, carnea de vită, cimbru, sare şi piper. Se amestecă, se toarnă o cană cu apă şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până scade sosul, se acoperă cu un capac şi se servesc imediat.
Pentru un gust deosebit se mai poate adauga boia dulce sau usturoi feliat.
Mâncărică picantă cu vită
Pofta buna!