Mancarica rece de curcan

Printeaza

Mancarica rece de curcan din: aripi de curcan, ceapa, ulei, vin alb, bulion, masline, zeama de lamaie, sare, piper si foi de dafin.

Folosind aripi de curcan fragede, această rețetă se îmbogățește cu arome complexe de ceapă, ulei și vin alb, care adaugă profunzime și rafinament fiecărei îmbucături.

Bulionul aduce un gust intens de roșii, în timp ce măslinele și zeama de lămâie oferă o notă de prospețime și aciditate.

Condimentele esențiale, precum sarea, piperul și foile de dafin, completează acest preparat, făcându-l o alegere perfectă pentru o masă răcoritoare și savuroasă.

 

Ingrediente:

  • 2 aripi de curcan
  • 4 cepe
  • 200 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri de bulion
  • 200 g măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Speli foarte bine aripile de curcan şi le tai în bucăţi mai mici. Le pui la fiert 30 de minute, astfel încât să fie cam 2-3 degete de apă peste bucăţile de carne.

Cureţi ceapa, o tai nu prea mărunt şi o pui să se înmoaie în ulei.

Apoi, o scurgi bine şi o dai prin maşina de tocat. în uleiul scurs de la untitul cepei stingi bulionul, apoi adaugi bucăţile de carne, ceapa şi apa în care au fiert aripile de curcan, sare, piper şi foile de dafin.

Când car­nea este aproape fiartă, pui vinul, măslinele şi lămâia tăiată felii.

 

Aripile de curcan sunt gătite până devin suculente și pline de gust, învăluite într-un sos bogat și aromat de bulion și vin alb. Măslinele și zeama de lămâie adaugă un contrast plăcut, oferind o prospețime revigorantă.

Acest preparat nu doar că satisface papilele gustative, dar oferă și o senzație de răcorire și satisfacție, fiind perfect pentru a fi servit la rece în zilele calde sau pentru a aduce un strop de rafinament în orice moment al zilei.

 

 

Pofta buna!

 

Reteta zilei: Mancare de fasole neagra cu carne de curcan

Mancare de fasole neagra cu carne de curcan din: ulei de masline, ceapa, usturoi, curcan, fasole neagra, rosii, pasta de tomate, praf de chili, chimion, boia de ardei afumat, oregano, sare. Poate te intereseaza si: Mancarica de fasole cu carnati Mancare de fasole cu vita, porc si curcan Mancare de fasole boabe cu galbiori si […]

Reteta zilei: Mancare de fasole cu vita, porc si curcan

Mancare de fasole cu vita, porc si curcan din: vita, porc, curcan, fasole neagra, fasole alba, fasole cu sos de chili, sos de chili, usturoi prajit, praf de chili, ardei iute, rosii, sos de rosii, ceapa, sos worcestershire, chimion, sos tabasco. Poate te intereseaza si Mancare de fasole picanta cu carne tocata de curcan Ingrediente: […]

Tocanita de curcan

Tocanita de curcan din: piept de curcan, ceapa, ulei, sare, ardei sau gogosari. Ingrediente: 1/2 kg piept de curcan (sau alte părţi, de exemplu: aripi) 5-8 cepe medii sau mari 4-5 linguri ulei sare opţional: 3-4 ardei graşi, capia sau gogoşari   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi mici (îmbucături), se sărează şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • mancare rece de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.