Mancarica sarbeasca cu carne si castraveti
PrinteazaMancarica sarbeasca cu carne si castraveti din: carne de vita, untdelemn, ceapa, castraveti, marar, faina, bulion.
- 1 kg. carne de vita
- 100 gr. untdelemn
- 1 ceapa
- 10-12 castraveti murati la soare
- 1 legatura marar
Ingrediente sos: 100 gr. untdelemn, o lingura de faina, o ceapa mare, o lingura de bulion.
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste bine, pe toate partile, in untdelemnul incins.
Se adauga si ceapa tocata si se lasa sa se caleasca.
Separat, se curata castravetii acri de coaja, se dau printr-un jet de apa ca sa se desareze, se taie bucati potrivite si se pun peste carnea si ceapa inabusita.
Sosul se prepara din untdelemnul incins, in care se caleste ceapa tocata, apoi faina. Se stinge cu bulionul amestecat cu apa, se toarna peste carne si castraveti, se presara cu marar tocat si se da la cuptor.
Pofta buna!