Mancarica simpla de marar
PrinteazaMancarica simpla de marar din: ulei, ceapa, marar, bulion, lamaie.
- 2 linguri ulei
- 2-3 cepe
- 5 legături mărar verde
- 2-3 linguri bulion sau 4-5 roşii bine coapte
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se încălzesc 2 linguri ulei, se pun 2-3 cepe tocate mărunt şi se înăbuşă bine, câteva minute. Se adaugă apoi 5 legături mărar verde, bine spălat şi rupt bucăţele (mărarul nu se toacă cu cuţitul), se toarnă 1 cană de supă de legume sau apă caldă, cât să acopere şi usturoi verde tocat mărunt.
Se fierbe mâncărica la foc potrivit, până se înmoaie mărarul. Se adaugă 2-3 linguri bulion sau 4-5 roşii bine coapte şi zeama de la 1 lămâie şi se dă cratiţa la cuptorul încins, la foc potrivit, 20 de minute.
Se serveşte mâncarea caldă sau rece.
Pofta buna!