Mâncărică de vită cu ciuperci

Printeaza

O reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare.

Ingrediente:Mâncărică de vită cu ciuperci

  • 750 g carne de vita sau vitel
  • 400 g ciuperci
  • 1 lingură unt
  • 1 linguriţă făină
  • 1 păhărel vin
  • 1 ceaşcă cu apă
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • 1 ceapă mică
  • sare

 

Mod de preparare:

Se taie camea de viţel în bucăţele potrivite. Se pun într-o cratiţă în care se călesc împreună cu o ceapă tăiată mărunt. Se spală ciupercile şi se taie în feliuţe subţiri. Când carnea este bine rumenită, se pun ciupercile şi se amestecă uşor cu o lingură de lemn, până ce încep să piardă din umezeală.

Se adaugă linguriţa de făină şi se toarnă vinul şi apa, în care s-a amestecat o lingură de pastă de roşii. Se potriveşte de sare, se acoperă, se pune la cuptor şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, până carnea este pătrunsă bine.

Mâncărică de vită cu ciuperci

Mâncărică de vită cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.