Mancarica de vitel
PrinteazaMancarica de vitel din: carne de vitel, unt, faina, ceapa, zeama de carne, cimbru, dafin, sare, piper, sos de rosii, cabanos si ciuperci.
- 1 kg carne
- 1 lingură unt sau untură
- 1 lingură făină
- 2-3 cepe
- 2-3 ceşti zeamă de carne sau apă fiartă
- cimbru
- foaie de dafin
- sare
- piper
- 1 ceaşcă sos de roşii sau bulion
- 10-15 felioare cabanos
- 150 g ciuperci
Mod de preparare:
Spălăm carnea şi o tăiem în bucăţi pe care le rumenim în unt proaspăt.
Cand carnea s-a rumenit, presărăm o lingură de făină şi amestecăm cu o lingură de lemn. Apoi punem 2-3 cepe şi o legătură mare de pătrunjel, tocate cat mai mărunt.
Turnăm în cratiţă zeama de carne, adăugăm puţin cimbru şi o foaie mică de dafin, sare şi piper pisat. Lăsăm mîncarea să fiarbă pe foc mic timp de o oră (şi mai mult), ca sosul să scadă. Turnăm apoi sosul de roşii, lăsand să mai fiarbă încet pană cand sosul se îngroaşă bine.
Cu cateva minute înainte de a servi la masă, adăugăm 10-15 felioare de cabanos prăjit separat în unt şi 150 g ciuperci înăbuşite dinainte în puţin unt.
Presărăm un vîrf de cuţit de pătrunjel tocat şi servim mancarea foarte caldă cu garnitură de spaghete sau de cuşcuş cu caşcaval.
Pofta buna!